Fırında sebzeli pirzola
3 adet patlıcan
8 adet kuzu pirzola (Aslında kuşbaşı kullanılıyor ama evde pirzola olduğu için onu kullandım.)
1 adet soğan
8 adet sarmısak
1 adet taze sarmısak
5 adet sivri biber
10 adet küçük domates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz
Etler için kullandığınız herhangi bir baharat karışımı (nomu beef kullandım)
-Etlerinizi baharat karışımı ile bir kabın içinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile karıştırın.
-Patlıcanları kabukları ile birlikte kalın yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
-Soğanı piyazlık doğrayın ,sarmısakları soyun.
-Biberleri ikiye veya üçe bölün. Taze sarmısakları biberlerle aynı boyda dilimleyin.
-Domatesleri enine bir şekilde ikiye kesin.Eğer büyük domates kullandıysanız kalın yarım daireler şeklinde doğrayabilirsiniz.
-Fırın kabınızın içine orta kısmına etleri yerleştirin.
-Patlıcanları kalan boşluklara yerleştirin.
-Üzerine soğanları ,biberleri,sarmısakları ve taze sarmısak dilimleri ile örtün.
-En üstüne domatesleri dizin.
-Tuzunu , kalan sıvıyağı ve 1 çaybardağı suyu ekleyin.
-Fırın kabınız kapalklıysa kapağını kapatın.Eğer kapaklı değilse alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.
-190 C lik fırında 50 dk pişirin.
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı terayağ
tuz
-Eti ve nohutu düdüklü tencerede nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocağın üzerinde 1,5 su bardağı kadar suyu ile birlikte kısık ateşte sıcak tutun.
-Bir tencerede çam fıstıkları hafif kahverengileşinceye kadar kavurun.
-Üzerine soğanı ekleyip pişirin.
-Eti kemiklerinden ayırıp küçük küçük parçalara ayırın.
-Önceden ıslatıp ,yıkayıp,süzdüğünüz pirinci soğanların üzerine ekleyip 3 dk kadar kavurun.
-Üzerine ocağın üzerindeki sıcak nohutları suyu ile birlikte ekleyin.
-Eti üzerine ekleyin.
-Tuzunu ekleyip bir kez karıştırıp kısık ateşte pişirin.
2 yorum:
merhaba,
şahane yemekler yapıyorsun. bak kendimi tutamayıp bir gün yemeğe geleceğim. ona göre.
Can'la ben Yakut'la seni öpüyoruz.
iltifatin icin tesekkur ederim Buket'cim :)
Yemek pişirmek yeni hobim oldu.
En kısa zamanda bir organizasyon yapalım görüşelim.
Yorum Gönder