Çarşamba, Mart 21, 2007

Acılı lezzetler



Acılı tariflere olan tutkumun ortaya çıkardığı bu makarnayı sizlerle paylaşıyorum.Eğer acı biberi,makarnayı ve tonbalığını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Ton balıklı acılı makarna
1/2 paket çubuk makarna
1 kutu 160 gr lık ton balığı konservesi
8 adet acı şili biber
1 adet habanero biber
1 adet orta boy kuru soğan
5 adet sarmısak
1 tatlı kaşığı domates salçası
12 adet yeşil zeytin
12 adet siyah zeytin
1/2 limonun suyu
1 çay bardağı su

-Spagetti makarnayı tuzlu suda 8 dk pişirin.
-Soğanı yarım piyazlık doğrayın.Şili biberleri irice dilimleyin.Habaneroyu ve sarmısakları ince ince doğrayın.
-Isıttığınız tavada biber ve soğanları sıvıyağda kavurun.
-Salçayı ve sarmısakları ekleyin.1 dk daha pişirin.
-Üzerine zeytinleri ve limon suyunu ekleyin,karıştırın.30 sn sonra üzerine bir çaybardağı suyu ekleyin.
-10 dk kadar pişirin.Üzerine süzdüğünüz ton balığını ekleyip 5 dk daha pişirin.
-Makarnayı üzerine ekleyin,iyice karıştırın kapağını kapatıp 3 dk sosun iyice nüfus etmesi için çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.
-Servis tabağına alın.İsterseniz mayonezle isterseniz benim burada yaptığım gibi yaban turpu sosu ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: