Çarşamba, Mart 28, 2007

Börek içi için deneysel bir çalışma


Genel olarak tüm böreklerde kullanılabilecek bir iç hazırladım.Bugün itibariyle ilk denememi yufkayla yaptım.Ama milföy veya elde açılmış börek hamuruyla da rahatlıkla kullanılabilir.Önceden pişirildiği için garnitür veya makarna sosu için bir seçenek olabilir.Ancak bu şekilde değerlendirecekseniz çırpılmış 1 adet yumurta ile içeriğini biraz zenginleştirmenizde fayda olabilir bu durumda salamları doğrayarak içine en son eklemeniz daha uygun olacaktır.

Pırasalı börek içi;
3 adet pırasa
1 adet soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı krema
5 dilim salam
tuz
sıvıyağ

-Soğanı ince yarım piyazlık doğrayın.
-Pırasayı önce boyuna bir şekilde 2 ye sonra her bir yarım parçayı tekrar boyuna ikiye kesin.
-1 cm lik parçalar halinde pırasaları doğrayın.
-Havucu rendeleyin.
-Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın.Üzerine soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
-Üzerine havucu ve doğranmış pırasaları ekleyin,karıştırarak 5 dk kadar pişirin.
-Kapağını kapatıp kısık ateşte 3 dk daha pişirin.
-Üzerine kremayı ekleyip 3 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatın.
-Ilık duruma gelince kullanabilirsiniz.
-Börekiçinin üzerini salam dilimleri ile kaplıyorsunuz.


Hiç yorum yok: