Salı, Şubat 20, 2007

Susamlı ve haşhaşlı kraker



Kendi krakerinizi yapmak fikri hoşunuza gidiyorsa kesinlikle denemeniz gereken bir tarif.Tek başına çayla birlikte ikram edebileceğiniz gibi peynirli bir dip sosla birlikte cips gibi de sunabilirsiniz.

Susamlı ve haşhaşlı kraker

1 cup tam buğday unu
1 cup un
1 1/2 çay kaşığı tuz
1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 cup susam
1/3 cup haşhaş
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı kadar su

-Kuru malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırın.
-Zeytinyağını ekleyip bir kaşıkla iyice karıştırın.
-Suyu yavaş yavaş ekleyip sert bir hamur haline gelene kadar yoğurun.Suyu eklerken dikkatli olun suyun tamamını kullanmak zorunda kalmayabilirsiniz.
-Kabın içinde yuvarlak bir top gibi yapıın ve üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika kadar bekletin.
-Dinlendirdiğiniz hamuru 4 parçaya ayırın.
-Hamuru 2 mm veya 5mm kalınlığında açın.
-Bu aşamada direkt olarak zeytinyağı ile hafifçe yağlanmış tepsiye koyup pişirebilir ve piştikten sonra dilediğiniz gibi kırarak veya keserek bölebilirsiniz.
-Veya açtığınız hamuru istediğiniz şekilde önceden keserek yağlanmış tepsiye koyun.
-Pişirmeden önce isterseniz üzerine biraz deniztuzu serpiştirebilirsiniz.
-230 C de 6 dk pişirin sonra diğer yüzünü çevirip 3 dk kadar daha pişirin.

Hiç yorum yok: