Kendi krakerinizi yapmak fikri hoşunuza gidiyorsa kesinlikle denemeniz gereken bir tarif.Tek başına çayla birlikte ikram edebileceğiniz gibi peynirli bir dip sosla birlikte cips gibi de sunabilirsiniz.
Susamlı ve haşhaşlı kraker
1 cup tam buğday unu
1 cup un
1 1/2 çay kaşığı tuz
1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 cup susam
1/3 cup haşhaş
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı kadar su
-Kuru malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırın.
-Zeytinyağını ekleyip bir kaşıkla iyice karıştırın.
-Suyu yavaş yavaş ekleyip sert bir hamur haline gelene kadar yoğurun.Suyu eklerken dikkatli olun suyun tamamını kullanmak zorunda kalmayabilirsiniz.
-Kabın içinde yuvarlak bir top gibi yapıın ve üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika kadar bekletin.
-Dinlendirdiğiniz hamuru 4 parçaya ayırın.
-Hamuru 2 mm veya 5mm kalınlığında açın.
-Bu aşamada direkt olarak zeytinyağı ile hafifçe yağlanmış tepsiye koyup pişirebilir ve piştikten sonra dilediğiniz gibi kırarak veya keserek bölebilirsiniz.
-Veya açtığınız hamuru istediğiniz şekilde önceden keserek yağlanmış tepsiye koyun.
-Pişirmeden önce isterseniz üzerine biraz deniztuzu serpiştirebilirsiniz.
-230 C de 6 dk pişirin sonra diğer yüzünü çevirip 3 dk kadar daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder