Perşembe, Kasım 01, 2007

Hala vatandaşı hiçe saymakta ısrarcılar!

Düşünün ki binaların ruhsat iznini vermekten sorumlu bir makamın başkanısınız yani belediye başkanısınız.Bu durumda bölgenizdeki her yeni bina sizden izin almak zorunda ,dayanıklılığı,sağlamlığı,planı,çevreye uyumu ve otoparkı sizin onayınızla inşaa ediliyor.

Ama gelin görün ki burası Türkiye ve bu belediye AKP li bir belediye.O zaman ne olur? işte aşağıdaki fotoğraflarda olanlar olur.Koskoca belediye binası otoparksız ya da otoparkı kullanılamayacak şekilde inşaa edilir sonra o binada yıllarca oturulur ve geçiçi :) çözüm olarak carrefour alışveriş merkezinin otoparkı belediye otoparkıymış gibi kullanılır.

Vatandaş gelince park edecek yer bulamıyormuş ,gelip gelip geri dönüyormuş ,şikayetçi oluyormuş ne gam!
Ben belediyeyim vatandaşa hizmet etmem gerekiyor ,kurallarına uygun davranmam gerekiyormuş gibi bir bilinç yok.

Yani insana sormazlar mı kendisi ruhsata uygun olmayan bir binada oturan belediyenin izin verdiği binalar acaba ne kadar kurallara uygun , ne kadar sağlam?
Bu usulsüz inşaatların yapılmasından müteahitler ve belediye çalışanları nasıl menfaatler elde ediyor acaba diye meraka düşmez mi vatandaş?
Hem bu nasıl bir ülkedir ki belediye denetlenmez ya da denetleme mekanizması böylesine kördür?
Buradan çağırıyorum lütfen gelin şu Maltepe Belediyesi'ni tam anlamıyla bir teftiş edin ,denetleyin.Vatandaşın gözünün içine baka baka bunları yapanların gizli olarak neler yapmış olabileceğini hayal bile edemiyorum.

Aşağıdaki tüm fotoğraflar Carrefour Otoparkında 31 ekim 2007 saat ;16:30 da çekilmiştir.

Maltepe belediyesi zabıta araçları;













Resmi plakalı belediyeye ait bir araç;



Ve büyük ihtimalle Maltepe Belediye başkanı Fikri Köse'ye ait resmi araç;







Bu yazı, aşağıdaki yazışmalarla bağlantılıdır.

http://venusunlezzetleri.blogspot.com/2007/10/maltepe-belediyesi-kendini-aslan-sanan.html
http://venusunlezzetleri.blogspot.com/2007/03/maltepe-belediyesinin-carrefour-ile_01.html
http://venusunlezzetleri.blogspot.com/2007/03/maltepe-belediyesinin-carrefour-ile.html

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Vatandaşı yerel yönetimler ve iktidar hükümeti neden hiçe saymakta ısrarcı , çünkü güç onlarda artık.bunu kim yaptı vatandaş ve esas suçlular ise eskiden ikitidara ve yerel yönetimlerin başına gelen ve şu anda kaybedenler.Eğer yıllarca iktidarları zamanında vatandaşın nasıl kaliteli yaşaması gerketiğine dair olumlu somut çabalar gösterselerdi şimdiki rejimi ve sistemi ve vatandaşa muamele yöntemini ucuz şekillerle çözmeye çalışan diktatörler iş başında olmayacaktı.Her millet hakettiği şeklde yönetilir sözü burda bir kez daha karşımıza çıkıyor.Olan bizler gibi bilinçli farkındalığı gelişmiş vatandaşa oluyor , nasılsa diğerleri ucuz çıkarlarının peşindeler , bir ömür boyu kaliteli bir hizmet almaktansa sistemden nasılsa günlük ve seçim zamanları verilen çıkarlarla yetinmeyi kar biliyor ve rahatsız olmuyor , bir insan olarak değerlerinin çok daha fazla olduğunun farkında değiller çünkü.İlle de uyanmak , vatandaş olarak hakettiğimiz gibi yaşamyı sistemden istemek için önümüzde Atatürk gibi bir lidere gerek yok , çünkü şu anki lider adaylarının hepsi hep banacı ve asimile olmuş , bizler insan olarak Atatürk gibi düşünmeli ve onun gibi yaşamalıyız.Ama ben şimdiki halkımızın o tarih kitaplarındaki cesur , istemesini mücadele etmesini bilen 80 yıl önceki halk olduğunu sanmıyorum.Böyle söyleyince kızıyorlar ama şu anki halk günlük ve anlık çıkarlarının peşinde , ağzına bir parmak bal çalınınca hemen susan , bu gün o bahsettiğiniz otoparka gidince aracını belediye araçları yüzünden parkedemeyince kızan ama ertesi gün unutan bir halk olduğunu görüyorum.Eğer o markete giden herkes belediyeye ciddi tepki verseydi sonuç alınmaması mümkün değildi.Yönetenlerde halkın iç yapısını çok iyi biliyor zaten densizler , bu gün yaşadığını yarın aman banane diyerek unutan halk için niye bişey yapsınlar onların amacı zaten halka hizmet değildi tepeye çıkarken.Ancak bizler farkındalığımızla bağırıyor ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz , azınlık olduğumuz bir sonuç alamasak da içimizi temiz tutuyoruz bu kirlenmişliğin içerisinde .Her zamanki gibi teşekkürler , farkındalığı gelişmiş bizlerle aynı sesi konuşup yaydığınız , varolduğunuz için Elif Hanım ...

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

Söylediklerinizde ne kadar haklısınız Özlem hanım.Değerli yorumunuz ve katkınız için teşekkür ederim.
Vatandaş ve yerel yönetimler arasındaki bu ilişki gerçekten de birbirini besleyen bir döngü.Vatandaş umursamaz davranınca ,yerel yönetim başıboş ve densiz davranışlara hızla saplanıyor.
Örneğin;Otopark konusunda yaptığım bu çalışmalar ve yazdığım yazıları belki 100 kişi okudu ama bir tek siz yorum yazdınız.Oysa bu yazıları yalnızca tanıdığım insanlara değil birçok siyasi partiye,büyükşehir belediyesine,içişleri bakanlığına vb... de gönderdim.
Bu durumla savaşmanın en kesin yolu sorunlar,hatalar ve haksızlıklar karşısında vatandaşların artık gözünü ve ağzını açması gerektiğidir.Düşünün her mahallede,her sokakta her ilçede sesini çıkaran vatandaş sayısı arttığında yerel yönetimlar artık görmezden gelmeyi başaramaz.
Ama ben tek başıma olduğum için şimdi benim mesajlarıma yanıt bile vermiyor ve hala araçlarını dizi dizi park etmeye devam ediyorlar.

Adsız dedi ki...

sayın dreamer, bu serzenişiniz de çok haklısınız, fakat bu aysbergin sadece görünen yüzü.. tabi belediyenin carrefourun otoparkını kullanması bir çok carrefour müşterisini madur etmekte, peki kendinize hiç sordunuz mu müşterilerinin memnuniyetsizliğini arttıran, karını azaltan bu duruma carrefour neden sessiz kalıyor? carrefour kendisi bu haksız hakkı belediyeye tanımıştır çünkü.peki neden biliyor musunuz, carrefour un o yeri alabilmek için belediyeye sadece kendi otoparkını kullandırmaktan başka daha neler yaptığını da bilmiyorsunuz tabi. zaten bir kaos olan maltepe trafiğine carrefourun katkılarından bahsetmiyorum bile, anlıyacağınız bu tek taraftan gelen bir adaletsizlik değildir bilakis carrefourun kendisi bu adaletsizliğin başlıca unsurudur! o yüzden esas canavarı unutup ta piyonlara sitem etmek biraz beyhude bir tutumdur kanaatimce..

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

Sayin isimsiz,
neden kendi bölgenizdeki böyle bir olayla ilgili fikrinizi söylerken isimsiz kaldığınızı merak ediyorum.Ama yine de katkınız ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Konuyla ilgili olarak yazdığım önceki yazılarda her iki tarafın da suçlu olduğunu ben de belirtmiştim.
Burada en önemli nokta şu.Belediye vatandaşına hizmet etmek için var ve insanlar bu hizmete talip oluyor ve seçiliyorlar.Oysa şu anda belediyelerde olan şey vatandaşa hizmet etmek dışında kalan herşey!
selamlar,
Elif