Çarşamba, Ekim 10, 2007

Maltepe Belediyesi -kendini aslan sanan kedi yavrusu-

Demokrasi dersi vermeye kendini kaptırmış,demokrasiyi sandıktaki oy oranından alınan diktatörlük hakkı olarak gören iktidar partisinin alt kademelerinde yeralan basamaklarından olan yerel yönetimlerinden biri Maltepe belediyesi.
Ama gerçekte kendi bölgesinde kükrediğini sanan ,aslında miyavladığını bilmeyen zavallı bir kedi yavrusu.
Beldiye çalışanları ve zabıta çalışanları belediye binasının hemen yanındaki carrefour alışveriş merkezinin otoparkını kendi otoparkı gibi kullanıyor.Üstüne üstlük vatandaşların şikayetlerini dile getirmek ve aracını oradan çekmesini istemek için gelen carrefour yetkilisine de itiraz ediyor.Ve bu uyarıdan 2 saat sonra ellerinde kameralarla marketi basıp, 200 gr olması gereken ekmeği neden 250 gr değil diye suçluyor ve olmayan kabahati bulmaya çalışıyor.

Uyanın artık!Siz belediyesiniz ve vatandaşın oyuyla seçiliyorsunuz.Yani VATANADAŞA HİZMET ETMENİZ gerekiyor !Onların haklarını İHLAL ETMENİZ için oy verilmiyor size,hayatlarını zorlaştırmanız için de verilmiyor.Hakkını arayan vatanadaşı susturmanız değil saygıyla dinlemeniz gerekiyor.

Otopark girişinde neden bu zabıta araçları ,belediye araçları otoparkın içinde biz parkedemiyoruz diye yüksek sesle carrefour görevlisine sorduğumda ,sesimi duyan ve otoparktaki zabıta aracının içinde oturan 2 kişi ters ters bakışlarıyla bana bakıyorlardı.Hak ihlalini sorgulamak sanki en doğal hakkım değilmiş gibi.Sanki adaletsizlik ve zorbalık kabul edilmesi ,boyun eğilmesi gereken birşeymiş gibi.

Uyanın artık!Ve vatandaşa saygı duymayı ,minnet duymayı ,hizmet etmeyi ve o çok sevdiğiniz demokrasi ve cumhurun ne demek olduğunu öğrenin önce.



Bu mesaj asagidaki yazismalara istinaden gonderilmistir.
http://venusunlezzetleri.blogspot.com/2007/03/maltepe-belediyesinin-carrefour-ile_01.html
http://venusunlezzetleri.blogspot.com/2007/03/maltepe-belediyesinin-carrefour-ile.html

Hiç yorum yok: