Bu tatlının hazırlaması çok kolay lezzeti ise oldukça tatmin edici.Servis yapmadan bir gece önce hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz tadı daha yerine oturuyor bu nedenle pişirdikten sonra hemen yerseniz beğenmeyebilirsiniz.
Pratik,fazla vakit almayan ve aynı zamanda lezzetli bir tatlı arayışımın sonucu oluşturduğum kişisel bir tariftir.
Yakut tatlısı
Malzemeler;
3 su bardağı un
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
Pratik,fazla vakit almayan ve aynı zamanda lezzetli bir tatlı arayışımın sonucu oluşturduğum kişisel bir tariftir.
Yakut tatlısı
Malzemeler;
3 su bardağı un
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviziçi
Şerbeti ;
500 gr şeker
1/2 litre su
1/3 limon
-Karıştırma kabının içinde yumurtayı ve şekeri iyice çırpın.
Şerbeti ;
500 gr şeker
1/2 litre su
1/3 limon
-Karıştırma kabının içinde yumurtayı ve şekeri iyice çırpın.
-Tereyağını ekleyin krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
-İrmik,kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ekleyin karıştırın.
-Üçüncü su bardağı unu yavaş yavaş ekleyin ve karışım sürülebilir kıvama gelince un eklemeye son verin.Çünkü hepsini eklemeniz gerekmeyebilir.
-Yağlanmış fırın kabına karışımın yarısını elinizle veya bir kaşıkla yarım cm kalınlığında döşeyin.Elinizi veya kaşığınızı yağa batırırsanız bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz.
-Eğer bu işlem size zor gibi göründüyse direkt kalıba dökerek yaymak için hamurunuzu un ekleme aşamasında biraz daha likit bırakabilirsiniz ama asla kek hamuru kadar sıvı olmamalı.
-Ceviz içini robot veya havan ile iri parçalar haline getirin.
-Karışımın üzerini cevizle kaplayın.
-Hamurun kalan kısmını üzerine kapatın.
-180 C fırında 30-40 dk pişirin.
Kekiniz fırında pişerken şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Kekiniz fırında pişerken şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Şerbeti;
-Suyu ve şekeri çelik bir tencerede karıştırın ve ocakta kaynamaya bırakın.
-15 dk sonra 1/3 limonun suyunu içine sıkın ve kabuğunu da içine atın.
-10 dk kadar sonra kabuğu içinden çıkarın ve çok kısık ateşte şerbeti sıcak şekilde tutun.
-Fırından çıkardığınız keki küçük kareler oluşturacak şekilde hemen dilimleyin.
-Üzerine çok sıcak durumdaki şerbeti dökün.
-Sıcak fırının içine tekrar kabınızı koyup ısıyı 100 C ye düşürün.
-15 dk sonra fırını tamamen kapatın ve soğuyana kadar tatlınızı orada bırakın.
-Tamamen soğduktan sonra buzdolabında saklayın.
-En az 3 saat bekletip sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder