Pazartesi, Mayıs 21, 2007

Yeni blog

Deneysel bir çalışma nedeniyle yeni bir yemek blogu açmış bulunuyorum.
lütfen yeni tarifler için Venüs lezzeti adlı blogumu ziyaret ediniz.

Selamlar ve sevgiler,
Elif

Pazar, Mayıs 20, 2007

Yerfıstıklı Kurabiye


Kurabiye etkinliği için hazırladığım yerfıstıklı kurabiyler sunduğum herkes tarafından çok sevildi.Görüntüsü itibarıyle çok renkli ve süslü olmasa da lezzeti çok güzel,ilk denemenizde bile çok beğenildiği için mutfağınızdaki klasikler arasına girebilir.

Yerfıstıklı Kurabiye



Malzemeler;

8 yemek kaşığı tereyağı
3/4 cup yerfıstığı ezmesi
1/2 cup şeker
1/2 cup kahverengi şeker
1 yumurta
1 çaykaşığı vanilya
1 cup un
1 çaykaşığı karbonat
1/3 çaykaşığı ile tuz

- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Fıstık ezmesini ekleyin ,karıştırın.
- Yumurtayı ekleyin iyice çırpıp karıştırın.
- Un,vanilya,tuz ve karbonatı bir kabın içine eleyin ve karıştırın.
- Sıvı karışımı ekleyip yoğurma aparatı ile karıştırın.Hamur biraz yumuşak ve sıvı gibi görünebilir ama bu normaldir.
- Hamuru buzdolabına kaldırın en az 30 dk bekletin.
- Fırınınızı 180 C ye ayarlayın.
- Hamurdan birer tatlı kaşığı kadar alıp yuvarlayın,yağlanmış fırın tepsisine sırayla ve aralarında 2 cm kadar boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
- Bir çatal alıp her bir hamurun üzerine bir dik bir de yatay olarak bastırarak dekoratif bir görünüm verin.
- Fırının ısısını -turbo ise -150 C ye düşürün ve kurabiyelerinizi 15-19 dakika pişirin.
-Kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve ılık olarak servis yapın.
- Başka bir seçenek ise ;Kurabiyelerinizi sıcakken pudra şekerine bulayıp sonra servis yapabilirsiniz.

Cumartesi, Mayıs 12, 2007

Kızarmış sebze rulosu ve sebzeli sandviç



Uzun zamandır yeni tarif yayınlamıyordum çünkü yemek pişirme saatlerim genellikle akşam saatleri oluyor ve kameramla çektiğim fotoğraflar güneş battıktan sonra ışık yetersiz olduğu için güzel çıkmıyor.Fotoğraf makinesinde böyle bir sorun yaşamıyorum ama onu da yaklaşık bir ay önce düşürüp ekranını kırdığım için kullanamıyorum.Servisten ne zaman gelecek hala meçhuldeyiz.
Bugün gün ışığında yemek pişirdiğim için hemen fotoğrafladım ama sandviçi hazırlayana kadar yine güneş batışına yaklaştığımız için o biraz karanlık çıktı.

Kızarmış sebze rulosu ve sebzeli sandviç ;
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
100 gr keçi peyniri
4 adet sarmısak
1 adet domates
1/4 limon suyu
1 küçük kase sıvıyağ

Kızarmış sebzeler için;
-Fırını ızgara veya turbo ayarına getirip 180 C ye ısıtın.
-Kabak ve patlıcanı 1/2 cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin.
-Biberi her iki ucundan keserek temizleyin ve ikiye bölün.
-Tüm sebzeleri kasenin içindeki sıvıyağa sırayla batırarak her yanını yağlayıp fırın tepsisine dizin.
-Sebzelerin üzerini deniz tuzu ile tatlandırın.
-Fırında her iki tarafını da 15 er dakika pişirin.

Rulolar için;
-50 gr peyniri küçük parçalara ayırın.
-2 adet sarmısağı çok küçük dilimleyin.
-Bir adet kızarmış kabağı bir tabağın içine alın
-Uç kısmına peynirli karışımı yerleştirin
-Bir dilim kızarmış biberi üzerine yerleştirin
-Kabağı rulo yapacak şekilde sarıp servis tabağına aktarın.
-Tüm kabak dilimlerini bu şekilde hazırladıktan sonra her bir rulonun üzerine çok az limon suyu ekleyin.


Sebzeli sandviç için;
-Ekmeği ortadan ikiye kesin.
-Patlıcan dilimlerini ve biberleri sırayla yerleştirin.
-Üzerine 2 adet sarmısağı küçük dilimler halinde doğrayıp serpiştirin.
-Domatesi dilimleyip sarmısakların üzerine yerleştirin biraz tuz ekleyin.
-İnce dilimler halinde keçi peynirini hazırlayıp domateslerin üzerine düzgünce sıralayın.
-Tüm malzemelerin üzerine çok az limon suyu ,bir çay kaşığı nar ekşisi ve biberli zeytinyağ ile lezzetlendirin.