Pazar, Mayıs 20, 2007

Yerfıstıklı Kurabiye


Kurabiye etkinliği için hazırladığım yerfıstıklı kurabiyler sunduğum herkes tarafından çok sevildi.Görüntüsü itibarıyle çok renkli ve süslü olmasa da lezzeti çok güzel,ilk denemenizde bile çok beğenildiği için mutfağınızdaki klasikler arasına girebilir.

Yerfıstıklı Kurabiye



Malzemeler;

8 yemek kaşığı tereyağı
3/4 cup yerfıstığı ezmesi
1/2 cup şeker
1/2 cup kahverengi şeker
1 yumurta
1 çaykaşığı vanilya
1 cup un
1 çaykaşığı karbonat
1/3 çaykaşığı ile tuz

- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Fıstık ezmesini ekleyin ,karıştırın.
- Yumurtayı ekleyin iyice çırpıp karıştırın.
- Un,vanilya,tuz ve karbonatı bir kabın içine eleyin ve karıştırın.
- Sıvı karışımı ekleyip yoğurma aparatı ile karıştırın.Hamur biraz yumuşak ve sıvı gibi görünebilir ama bu normaldir.
- Hamuru buzdolabına kaldırın en az 30 dk bekletin.
- Fırınınızı 180 C ye ayarlayın.
- Hamurdan birer tatlı kaşığı kadar alıp yuvarlayın,yağlanmış fırın tepsisine sırayla ve aralarında 2 cm kadar boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
- Bir çatal alıp her bir hamurun üzerine bir dik bir de yatay olarak bastırarak dekoratif bir görünüm verin.
- Fırının ısısını -turbo ise -150 C ye düşürün ve kurabiyelerinizi 15-19 dakika pişirin.
-Kurabiyelerinizi fırından çıkarın ve ılık olarak servis yapın.
- Başka bir seçenek ise ;Kurabiyelerinizi sıcakken pudra şekerine bulayıp sonra servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Yerfıstıklı kurabiyelerin çok lezzetli olmalı sanırım.Zira fıstığın girmiş olduğu tüm tatlılar nefis olurlar.Tarifini not ettim,ellerine sağlık.

Sevgiyle kal.