Pazar, Haziran 10, 2007

Manipülatif ve bezdiren bir mekan;pinhan






Yaklaşık 1 yıl önce ve Küçükyalı sahilyolunda nikah salonunun hemen yanında açılan bir restoran-cafe pinhan.Açıldığından beri bir gidip görelim demiş ama düne kadar gitmemiştik.

5 katlı bu büyük restoran oldukça süslü döşenmiş ve zengin menüsü vardı.Ancak gelen yemeklerin kalitesi hayalkırıklığı yarattı bizde.Kuzu bonfile,fener balığı kavurma ve 4.5 yaşındaki kızım için urfa kebabı sipariş ettik.Ortaya da bir salata istedik.Menüde salata 5 ytl idi ve sayfanın üst kısmında kuver 2 ytl yazıyordu.

Urfa kebabı resmen hindi eti ile hazırlanmıştı ,içinde kırmızı et ya eser miktarda ya da hiç yoktu.Oysa menüde bununla ilgili bir açıklama bulunmuyordu.Biz de doğal olarak kebabın kırmızı etten yapılmış olduğunu varsaymıştık :)Bizim yemeklerimiz ise vasat olarak niteleyebileceğimiz bir kalitede idi.

Hesap geldi.Kuver 2 ytl değil 6 ytl yazılmıştı.Çünkü kişi başı 2 ytl alınmıştı.Ve buna 4,5 yaşındaki kızım da dahildi :)Ortaya istediğimiz salata ise kuşkuya yer bırakmayacak şekilde 1 kişilik demiş olmamıza karşın duble fiyatlandırılmış ve 10 ytl yazılmıştı.

Böylece yemeklerimize eklenen kuver ve salata sürprizi ile birlikte yükselen tuhaf faturayı ödeyip akşamımızı kendimizi kandırılmış hissederek sonlandırdık ve çıkışta gördük ki hayalkırıklığımız daha bitmemiş.
Çıkıştaki kapının önüne geldik ,otomatik olduğunu varsaydığımız kapı nedense açılmamşıtı.O sırada kızım arka taraftaki oyun parkına bakacağım deyince kapıdan uzaklaştık ve ona yöneldik.Kapıya tekrar döndüğümüzde 5 yaşlarındaki bir erkek çocuğunun kapıyı yana doğru iterek yavaş yavaş açtığını gördük.Aaa kapı otomatik değilmiş derken ,nasıl olur ki diye bakarken kapı birden hızlıca yana doğru açıldı ve zavallı küçük çocuğun kolu araya sıkıştı.Biz dehşet içinde donup kaldık, eşim hızla kapıyı tuttu ve hafifçe aralayarak çocuğun kolunu sıkıştığı yerden çıkardı.O sırada annesi babası koşarak geldiler ve çocuğa buz verin buz verin diye garsonlara doğru yöneldiler.Çocuk avaz avaz ağlarken tek bir görevli bile kapıya gelip konuyla ilgilenmedi.Anne babanın arkadaşı olan bir çift merakla geldi onlara durumu açıkladık ve mekandaki hatalı ve çalışmayan kapının sorumlu olduğunu mutlaka mekanı şikayet etmeleri gerektiğini söyledik.
Gecemiz böylece iyice bir moral bozukluğu ile tamamlanmış oldu.

Bu arada bu mekan nikah salonunun girişindeki otoparkı da istila etmiş durumda ve nikah salonuna gelen araçlara diyorlar ki burasi pinhan'a ait lütfen 100 metre ileriye parkedin.
Ama 100 metre ileride başka bir parkyeri mi var,yola mı parkedeceğiz ne yapacağız biz soruları eşliğinde insanlar şaşırmış bir şekilde geri dönüyorlar.Bu nedenle birçok nikah misafirinin nikahı kaçırdığına eminim.
Sonuç olarak pinhan,maltepe belediyesi'nin vatandaşına yaptığı eziyetlere eklenen yeni bir mekandır.Gitmeden önce iki kere düşünün.